Feeling Good?

Feeling Good? Voel jij je wel helemaal goed? Deze afdrukken zijn geïnspireerd op de chromosomen die wij bij ons dragen, het zijn dan ook 46 afdrukken in paren van twee. Deze serie is ontstaan nadat er bij mij eierstokkanker geconstateerd was, in een pre-fase. Na verder onderzoek en een operatie werd ik schoon verklaard. Maar het doet wat met je, het deed ook wat met mijn omgeving. Dat ene vlekje op mijn arm was misschien wel kwaadaardig en wanneer iemand buikpijn had kon dat ook meer zijn dan gewoon kramp. Het idee van de afdrukken ontstond nadat ik mijn DNA moest laten onderzoeken op erfelijke afwijkingen. Toen ben ik mij gaan afvragen, wat nou als ze iets anders vinden. Waar ik nog geen last van heb? Misschien ook nooit ga krijgen..

Die gedachten sloten aan bij een artikel wat ik kort daarna las, van een meneer die vrijwillig zonder reden zijn DNA liet onderzoeken. En zich daarbij ook de vraag stelde, ik ben dit nu voor dit artikel aan het onderzoeken maar wil het wel weten? Als er vanuit mijn familiegeschiedenis er geen reden is om mij zorgen te maken? Wil ik dan wel weten dat ik een foutje in een van mijn genen heb, een foutje wat kan leiden tot hartfalen.

Toen ging voor mij het balletje rollen, ik las nog een artikel over DNA testen die je voor thuis kon bestellen en de resultaten kreeg je via de mail weer terug. Maar wil je het echt weten? Als er geen reden is om het te moeten weten? Wie weet vinden ze wat, ga je daarop je leven inrichten en word je in goede gezondheid 100 jaar.

De 46 afdrukken die ik gemaakt heb, verschillen allemaal van elkaar. Maar dat maakt in deze dus niets uit.

Voor een volledige weergave van een werk kunt u klikken op het betreffende werk.